Alles over aangezichtspijn

Onderdeel van Hoofdpijnnet

Contactdag Aangezichtspijn 2019: nu terugkijken

Op 5 oktober 2019 werd in Nijkerk de contactdag van de werkgroep Aangezichtspijn gehouden. Een dag met een aantal bijzondere sprekers.
Voor degenen die het gemist hebben, of nog eens terug willen kijken: een filmregistratie van de dag staat nu online: 

 

Trigeminal NeuralgiaEen nieuw medicijn tegen trigeminusneuralgie dat al enige tijd in ontwikkeling is, is inmiddels in een internationale studie getest. Het middel wordt goed verdragen, en heeft minder bijwerkingen dan de huidige middelen.
Deze veelbelovende resultaten werden gerapporteerd in een artikel in The Lancet Neurology.  De studie is opgezet door neurologe en aangezichtspijnspecialist prof. Joanna Zakrzewska, ondersteund door het UCLH Biomedical Research Center.

Het resultaat biedt hoop voor patiënten, omdat pijn kan worden verminderd tot een draaglijk niveau, dankzij de nieuwe stof bekend als BIIB074, het eerste middel dat specifiek voor deze aandoening is ontwikkeld.

De stof BIIB074 blokkeert het natriumkanaal 1.7 sterker naarmate het actiever wordt. Daarentegen blokkeren de momenteel beschikbare medicijnen het natriumkanaal 1.7 ongeacht de zenuwactiviteit, waardoor juist die vaak bijwerkende bijwerkingen als vermoeidheid en concentratieproblemen veroorzaakt.
Het middel wordt nu getest in grotere patiëntengroepen.

Naar het volledige (Engelstalige) artikel

Word lid!

 

word lidDoor lid te worden van Hoofdpijnnet steunt u het werk van de vereniging in het algemeen en de werkzaamheden van de Werkgroep Aangezichtspijn in het bijzonder.

Lees meer

Contact met lotgenoten

forum

Stel vragen, deel uw ervaringen en ontmoet lotgenoten!

 

Lees meer

Zoek op deze website