Alles over aangezichtspijn

Onderdeel van Hoofdpijnnet

Contactdag Aangezichtspijn 2019: nu terugkijken

Op 5 oktober 2019 werd in Nijkerk de contactdag van de werkgroep Aangezichtspijn gehouden. Een dag met een aantal bijzondere sprekers.
Voor degenen die het gemist hebben, of nog eens terug willen kijken: een filmregistratie van de dag staat nu online: 

 

Op 8 oktober j.l. vond in Nijkerk de jaarlijkse Informatiedag Aangezichtspijn plaats.

Ditmaal waren twee jonge vrouwelijke specialisten uitgenodigd om hun kennis met ons te delen.

De eerste spreker was Jamie Manuputty, sinds 2011 werkzaam als neuroloog in het ElisabethTweeSteden Ziekenhuis, Tilburg/Waalwijk. Hier heeft ze een bestaande hoofdpijnpoli overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Zij behandelde in haar voordracht de rol van de neuroloog bij de diagnose en het belang van multidisciplinaire samenwerking. U kunt deze voordracht hier terugkijken:


De tweede lezing werd verzorgd door Marjolijn Gilijamse, Mond- Kaak en Aangezichtschirurg, VUmc/OLVG, Amsterdam. Zij behandelde de diagnostiek en behandeling van pijn uitgaande van kauwspieren en kaakgewricht.
Tijdens deze lezing konden we meekijken naar het (aanvullend) onderzoek van deze klachten en besprak Marjolijn welke behandelingen er mogelijk zijn.
Ook deze lezing kunt u hier terugkijken:

 


Naast deze twee sprekers waren ook de twee beheerders van de Facebookgroep Aangezichtspijn, Tamara Jilesen en Sandra van den Bergh, aanwezig om de bezoekers te wijzen op deze mogelijkheid van lotgenotencontact.
Verder was Raymond van Beek, apotheker, aanwezig om de vele vragen over medicijnen voor aangezichtspijn te beantwoorden.
Tot slot gaf Ida de Boer van fysiotherapiepraktijk De Stimulus in Arnhem, informatie over Dry Needling en andere behandelmogelijkheden bij de fysiotherapeut, en over de werking van de spieren in het hoofd- halsgebied.
Zowel de sprekers als de standhouders hadden zitting in het forum waar de bezoekers de ruimte kregen om vragen te stellen en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

 

Let op: de volgende informatie en ontmoetingsdag is niet in oktober, maar op zaterdag 14 april 2018. Lees hier meer.

 

 

 

Word lid!

 

word lidDoor lid te worden van Hoofdpijnnet steunt u het werk van de vereniging in het algemeen en de werkzaamheden van de Werkgroep Aangezichtspijn in het bijzonder.

Lees meer

Contact met lotgenoten

forum

Stel vragen, deel uw ervaringen en ontmoet lotgenoten!

 

Lees meer

Zoek op deze website