Alles over aangezichtspijn

Onderdeel van Hoofdpijnnet

Een nieuw medicijn tegen TN

medicijnenIn Engeland wordt op dit moment een nieuw medicijn ontwikkeld voor Trigeminus Neuralgie (TN). De voorlopige werknaam is CNV1014802.


Het medicijn is nog in de testfase maar de eerste resultaten zijn positief. Het middel zou de felheid en het aantal plotselinge pijnaanvallen, karakteristiek voor deze kwaal, aanzienlijk kunnen beperken. Er is ook sprake van minder bijwerkingen dan bijvoorbeeld bij carbamazepine.
Dit het eerste medicijn dat speciaal is ontwikkeld voor TN, en dus niet een medicijn waarvan bij toeval is ontdekt dat het ook voor TN werkt. Onduidelijk is wanneer alle testen zullen zijn afgerond en wanneer het op de markt komt. Doorgaans duurt het jaren voordat een nieuw medicijn volledig is goedgekeurd. Een van de problemen in de testfase wordt als volgt verwoord: "it is not always practical or ethical to conduct a traditional placebo-controlled study"

 

Het hele (engelstalige) artikel leest u hier

 

Word lid!

 

word lidDoor lid te worden van de NVvHP steunt u het werk van de vereniging in het algemeen en de werkzaamheden van de Werkgroep Aangezichtspijn in het bijzonder.

Lees meer

Contact met lotgenoten

forum

Stel vragen, deel uw ervaringen en ontmoet lotgenoten!

 

Lees meer

Zoek op deze website