Alles over aangezichtspijn

Onderdeel van Hoofdpijnnet

Secundaire trigeminusneuralgie/neuropathie

De klachten zijn hetzelfde als bij primaire trigeminusneuralgie, maar hierbij is er een andere oorzaak. Bij de secundaire vorm is er per definitie sprake van een beschadiging van de zenuw (of samendrukking, maar anders dan bij primaire vorm). De twee belangrijkste oorzaken zijn multiple sclerose en herpes zoster (gordelroos). Ondanks de zenuwbeschadiging worden er bij slechts een kwart van de patiënten duidelijke afwijkingen gevonden bij neurologisch onderzoek. Meestal vindt de arts dan gevoelsuitval in een tak van de trigeminuszenuw. De patiënt kan ook andere afwijkingen hebben, bijvoorbeeld gedeeltelijke verlammingen van oogspieren.
Meestal kan de arts de diagnose stellen na goed uitvragen van uw klachten en zorgvuldig lichamelijk onderzoek. Bij een trigeminusneuralgie kan aanvullend onderzoek (MRI- of evt. CT-scan) overwogen worden.

Word lid!

 

word lidDoor lid te worden van Hoofdpijnnet steunt u het werk van de vereniging in het algemeen en de werkzaamheden van de Werkgroep Aangezichtspijn in het bijzonder.

Lees meer

Contact met lotgenoten

forum

Stel vragen, deel uw ervaringen en ontmoet lotgenoten!

 

Lees meer

Zoek op deze website